Grăsimea din burtă: 8 motive pentru a se acumula

Grăsimea din burtă 8 motive pentru a se acumula

Unul dintre motivele obezității omului modern este somnul de noapte incomplet.

Știi de ce se acumulează grăsimea de pe burtă?

Unele persoane trebuie să se confrunte tot timpul cu grăsimea din burtă, deoarece această parte a corpului este predispusă să o acumuleze. În același timp, eliminarea lor este dificilă. Zona abdominală este o zonă care se poate lăsa ușor, iar acumularea de grăsime chiar acolo poate avea un efect negativ asupra sănătății unei persoane.

Cercetările arată că grăsimea abdominală nu este doar o problemă estetică. Acestea pot provoca pierderea de masă osoasă, pot crește riscul de osteoporoză și de apariție a astmului. De aceea, este important să cunoașteți cele mai frecvente cauze ale acumulării de grăsime în această zonă a corpului, astfel încât să puteți selecta contramăsuri adecvate.

Genele

Genele

Cercetătorii de la Institutul Sanford-Burnham au descoperit că genele pot fi cauza acumulării de grăsime în diferite părți ale corpului. Alte studii sugerează că genele joacă un rol important în legătură cu cât de plină se simte fiecare persoană. Persoanele care sunt predispuse genetic să mănânce mai multă mâncare au un risc mai mare de a acumula grăsime pe burtă. Dacă alți membri ai familiei tale suferă de această problemă, este posibil ca și tu să o faci.

Nu dormi suficient

Persoanele care nu dorm suficient au obiceiul de a consuma mai multe calorii și, în consecință, de a acumula exces de grăsimea din burtă. Atunci când nu dormim suficient, nivelul hormonului leptină scade și, în același timp, crește nivelul de grelină. Amândoi acești hormoni sunt asociați cu îngrășarea. Potrivit unor studii, persoanele care dorm 6 ore pe zi sunt cu aproximativ 27% mai predispuse la obezitate decât cele care dorm mai mult de 9 ore.

Grăsimea se acumulează și din cauza stresului

La fel ca și somnul odihnitor, stresul provoacă modificări hormonale care duc la creșterea în greutate ca urmare. Potrivit lui Patricia Ramirez, nutriționist, în timpul stresului, glanda suprarenală eliberează hormoni, inclusiv adrenalină și cortizol. Atunci când nivelul acestuia din urmă crește, duce la acumularea de grăsime în organism, în special într-o zonă delicată precum abdomenul.

Lipsa de activitate fizică

Exercițiu

Activitățile fizice regulate sunt cea mai bună modalitate de a menține un metabolism activ și de a topi mai multă grăsime. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, au descoperit că exercițiile fizice sunt un element cheie în atingerea și menținerea unei greutăți corporale ideale, deoarece grăsimea abdominală reprezintă mult mai mult decât o problemă estetică. Acestea afectează starea de sănătate a unei persoane. Topirea grăsimilor prin exerciții fizice este una dintre cele mai eficiente modalități de a avea grijă de sănătatea cardiovasculară.

În timp ce faceți exerciții fizice puteți lua suplimente precum Lipovon, care pot îmbunătăți procesul de topire a grăsimii nu se topește.

Dieta nesănătoasă

Consumul de alimente care sunt bogate în carbohidrați și grăsimi este un alt factor serios pentru a acumula grăsimea din burtă. Magazinele și restaurantele moderne oferă o abundență de alimente nesănătoase, iar acest lucru îi predispune adesea pe clienți să aleagă produse nocive. Alimentele care sunt cunoscute pentru a provoca creșterea în greutate sunt:

 1. Alimentele procesate
 2. Carnea uscată
 3. Făinuri rafinate
 4. Băuturi carbogazoase

De aceea, trebuie să urmezi o dietă sănătoasă care să includă fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și o cantitate satisfăcătoare de apă.

O dietă sănătoasă este extrem de importantă pentru a menține o greutate echilibrată. Includeți la aceasta suplimente pentru pierderea în greutate precum Lipovon pentru slabit și rezultatele dvs. vor fi și mai impresionante.

Consumul exagerat de alcool

Abuzul de băuturi alcoolice poate provoca creșterea în greutate, deoarece acestea conțin o mulțime de calorii goale. Într-un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii susțin că un consum nejustificat de alcool crește riscul de acumulare de grăsime abdominală cu 50%.

Anumite medicamente

Medicamente și suplimente alimentare

De asemenea, puteți acumula grăsime din cauza administrării anumitor medicamente.

Anumite medicamente pot provoca creșterea în greutate atunci când sunt luate pentru o perioadă lungă de timp. Printre suspecții obișnuiți se numără medicamentele prescrise pentru tratarea diabetului, a convulsiilor, a tulburărilor de dispoziție, a hipertensiunii arteriale etc. Steroizii, pastilele anti-graviditate și medicamentele de substituție hormonală au, de asemenea, un impact negativ. Aici vom sublinia faptul că nu toate acestea provoacă îngrășarea și că efectul lor variază de la o persoană la alta.

Consumul de alimente între mesele principale

Consumul de alimente în porții mici pe parcursul zilei este o strategie recomandată pentru pierderea în greutate și stimulează metabolismul. Cu toate acestea, consumul de gustări nesănătoase între mesele principale are efectul opus. Alimente precum chipsurile, biscuiții și bomboanele cresc caloriile pe care le ingerăm. De asemenea, acestea contribuie la creșterea zonei abdominale.

Ce altceva puteți face pentru a combate grăsimea de pe burtă?

Sucuri de fructe

Oricare ar fi motivul pentru care se acumulează grăsimea din burtă, trebuie să găsești o modalitate de a o contracara și de a o preveni. După cum am menționat, acestea sunt asociate cu un risc crescut de probleme de sănătate. Unele dintre recomandările cheie pentru combaterea grăsimii de pe burtă includ:

Urmați o dietă sănătoasă

 • Efectuați exerciții fizice localizate și cardio
 • Dormiți cel puțin 8 ore pe zi
 • Consumați zilnic o cantitate optimă de apă
 • Detoxifiați organismul
 • Evitați consumul exagerat de alcool
 • Mestecați cu atenție alimentele
 • Luați în considerare suplimentele de slăbit adaptate la reducerea grăsimii abdominale, cum ar fi Lipovon, printre altele, care facilitează metabolismul și ajută la gestionarea greutății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *