Fără restricții și interdicții
Ce înseamnă cu adevărat să alimentație sănătoasă, să urmezi o dietă echilibrată, să faci alegeri alimentare inteligente? Adevărul este că apetitul, preferințele, obiectivele de sănătate, nevoile nutriționale și stilul de viață ale fiecăruia sunt complet diferite. Nu numai atât, dar nevoile unei persoane se schimbă în mod inevitabil în timp, chiar și de la o zi la alta. Pentru a începe – și a continua – să consumați alimente sănătoase care să vă energizeze creierul și corpul, abordarea trebuie să fie foarte personală, treptată, flexibilă și deschisă.
Nutriționiștii definesc alimentația sănătoasă ca fiind realizarea unui echilibru între alimentele care ne ajută să ne simțim cel mai bine fizic și mental. În ultima vreme, cuvântul “echilibru” pare să-și fi pierdut adevărata semnificație, dar, în cele din urmă, este vorba despre sentimentul pe care ar trebui să-l cultivați prin modelul dvs. alimentar: sentimentul de a consuma alimente în cantitățile necesare pentru a vă simți satisfăcuți, nu supraalimentați.
Cum arată în cele din urmă acest echilibru sănătos?
O mulțime de produse, proteine slabe (în special fructe de mare), leguminoase, cereale integrale 100%, nuci, semințe și alte grăsimi sănătoase pentru inimă, lasând loc pentru deserturi și smoothie-uri.
Oamenii își stabilesc adesea obiective de neatins, nesustenabile sau chiar dăunătoare în încercarea de a începe să mănânce mai sănătos și de a-și schimba drastic sănătatea peste noapte, ceea ce este imposibil. A pune sănătatea și bunăstarea personală pe primul loc nu este un obiectiv concret. Este o călătorie care se va schimba 100% în timp. Acest lucru înseamnă că ceea ce funcționează pentru dvs. astăzi, săptămâna aceasta sau anul acesta s-ar putea să nu mai funcționeze pentru dvs. peste 7, 30 sau 365 de zile. Și acest lucru este perfect normal.
Dacă doriți cu adevărat să dezvoltați obiceiuri alimentare sănătoase și să înțelegeți cum să mâncați, să beți și să vă simțiți mai bine – să vă alimentați întregul corp cu alimente care vă hrănesc – avem câteva sfaturi practice, schimbabile și semnificative despre cum să începeți să mâncați mai sănătos acum și pentru totdeauna . Pentru rezultate optime, vă recomandăm să adăugați Lipovon la meniul dumneavoastră zilnic.
1. Luați micul dejun în fiecare zi
Dacă ții post și mănânci doar apă până la prânz, este timpul să începi să mănânci micul dejun în mod regulat. Sărind mesele dimineața pentru a mânca mai mult mai târziu, de obicei, sfârșește prin a duce la căderi de energie, foame, dispoziție scăzută și alegeri alimentare suboptime pentru restul zilei. Adăugarea unei mese sănătoase de dimineață alcătuită dintr-o combinație de proteine, fibre și grăsimi bune pentru energie este mult mai bună decât a sări peste micul dejun.
Ouă – omletă, într-o omletă sau pe un sandviș – iaurt, fulgi de ovăz, budincă de chia, pâine prăjită din cereale integrale, unt de nuci, fructe și legume. Toate acestea sunt opțiuni delicioase și sănătoase cu care să vă începeți ziua. Dimineața este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a lua pastilele de slăbit Lipovon cu multă apă.
2. Efectuați un control al băuturii
Băuturile sunt adesea furnizori furtivi de zaharuri adăugate, așa că este bine să te uiți la ceea ce bei pe parcursul zilei și să te gândești unde poți face schimbări realiste. Uitați-vă bine la băuturile dvs. și la ceea ce beți în mod normal în fiecare zi. Dacă le alegeți pe cele cu adaos de zaharuri, înlocuirea lor cu alternative neîndulcite poate avea adesea cel mai mare impact asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră generale. Nu este nevoie să vă torturați sau să renunțați brusc la băuturile preferate. Începeți încet, bând cu un suc mai puțin pe zi sau chiar pe săptămână. Beți un suc de portocale mic în loc de unul mare sau comandați-vă cafeaua cu lapte de nucă în loc de lapte obișnuit.
3. Combinați proteine și fibre la fiecare masă
Cercetările arată că această combinație de nutrienți favorizează sațietatea, ajutându-vă să vă simțiți mai hrănită pentru o perioadă mai lungă de timp. Cele mai bune surse de fibre sunt fructele și legumele, cerealele 100% integrale, nucile, semințele și legumele. În ceea ce privește proteinele, vă puteți concentra pe ouă, fructe de mare, carne de pasăre, carne de vită slabă și produse lactate neîndulcite.
4. Mâncați în mod regulat
Ați observat vreodată că este mai dificil să vă controlați starea de spirit, pofta de mâncare și obiceiurile alimentare atunci când postiți? În loc să cedați la lăcomie, care este destul de neplăcută și vă face leneși și neproductivi, respectați-vă semnalele naturale ale foamei și mâncați în consecință pe parcursul zilei. Mâncați regulat și alegeți o gustare sau o masă la fiecare trei-patru ore. Includerea unei combinații de proteine, fibre și grăsimi va face ca fiecare masă/snack să fie și mai satisfăcătoare.
5. Adăugați un fruct sau o legumă de fiecare dată când mâncați
Ce-ar fi dacă am aborda obiectivul de a “mânca mai sănătos” cu o mentalitate de adunare, mai degrabă decât de scădere și restricție? Să ne concentrăm mai puțin pe ceea ce trebuie să evităm sau să reducem și să începem să acordăm prioritate adăugării mai multor lucruri bune.
Provoacă-te să incluzi legume sau fructe în fiecare masă și gustare. Amintiți-vă că produsele conservate, proaspete sau congelate sunt opțiuni excelente. Acest lucru vă va ajuta să obțineți beneficiile fibrelor din produse, precum și apa și antioxidanții, și vă va ajuta, de asemenea, să înlocuiți mai puține alimente pe care altfel ați alege să le includeți în farfurie cu acea ocazie.
Fibrele conținute în legume, cum ar fi fructele și legumele colorate, ajută la încetinirea digestiei și mențin nivelul de zahăr din sânge mai stabil și un stomac plin pentru mai mult timp.
O alimentație corectă, suficientă apă, sport, gânduri pozitive și pastilele LIPOVON sunt garanția unei vieți mai bune.